Inleiding Oorlogsresten in Noord Limburg.

 

Wat is er nog overgebleven van de kazematten en anderen restanten van wereldoorlog 2 in Noord Limburg?

Deze vraag heb ik mij gesteld nadat ik op de voormalige Fliegerhorst Venlo-Herongen heel veel resten in kaart heb gebracht en op een website heb gezet.

Klik op www.fliegerhorstvenlo.webklik.nl  voor een bezoek aan deze site.

Het is mij opgevallen dat er op het internet heel weinig over Noord Limburg te vinden is terwijl op b.v. de Brabantse sites wel veel te vinden is over de Maaslinie de Peelraamstelling of andere overblijfselen.

Dit is voor mij de drijfveer om onderzoek in Noord Limburg te doen.

Samen met mijn vrouw hebben ik tot nu toe al veel opgezocht en op deze site geplaatst.

We hebben nog lang niet alles daarom vraag ik de bezoekers van deze site om medewerking, mocht U restanten overblijfselen van kazematten of anderen bouwwerken weten te liggen dan houden wij ons aanbevolen.

Ook gedenkstenen of kruisen die vaak buitenaf staan zijn welkom.

Oorlogsmonumenten die iedere stad of dorp wel heeft, zijn al op verschillende sites te zien en willen we op deze site (nog?) niet vermelden.

U kunt via contact of het gastenboek Uw hooggewaardeerde tips doorgeven.

Wij hopen dat U met deze site een inzicht krijgt wat er in Noord Limburg nog over is van de gebouwen uit de tweede wereldoorlog, en welke gedenktekens er aanwezig zijn.

 

 

Jo Wijnhoven Baarlo 2015.

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK